Kaj videti in početi v okolici

soteska Vintgar

Soteska Vintgar velja za eno najbolj osupljivih sotesk v Evropi, navdušila vas bo s svojo edinstveno lepoto. Dolga je 1600 m in do 250 m globoka. Izoblikovala jo je gorska reka Radovna.
Oddaljenost: 1,3 km

Bled

Odkrijte čarobnost Blejskega jezera in otoka, ki s svojimi lepotami privabljata popotnike od blizu in daleč, preštejte stopnice in si nekaj zaželite ob zvonu želja ter odkrijte najstarejši grad na Slovenskem, ki vas bo navdušil s pestro preteklostjo in zgodovinskimi artefakti.
Oddaljenost: 2 km

Jama pod Babjim Zobom

Spustite se v podzemlje in odkrijte čarobni jamski svet.
Oddaljenost: 6,5 km

Aktivnosti

Uživajte v zimskih radostih na snegu ali v poletnem hlajenju Savi Dolinki ter raftingu, plavanju ali hyperspeed spustu v njej, kot tudi soteskanju ali pohodništvu po bližnji okolici ter obiščite Triglavski narodni park in njegovih ikoničnih 7 jezer.
Za bolj drzne je na voljo tandemski skok s padalom 4000 m nad kampom, letenje z balonom, gorsko kolesarjenje ali plezanje ter seveda še kup drugih aktivnosti.

Kulinarika

Prepustite se kulinaričnim užitkom, ki jih za vas pripravljajo blejski kuharji. Raziščite pestro ponudbo vrhunske sodobne kulinarike, prepletene s tradicionalnimi slovenskimi jedmi. Med tipične regijske jedi, ki jih morate poizkusiti, spadajo lokalni siri, enolončnice, kranjska klobasa, sirovi štruklji, ajdovi krapi in pražen krompir. Ob jedi ne pozabite na kozarec odličnega slovenskega vina ali piva iz lokalnih pivovarn. Med žganji slovijo domača medica, borovničke ali smrekovec,
Ste ljubitelji vrhunske kulinarike? Restavracija Julijana se kot edina na Bledu ponaša z "The Michelin Plate" nagrado, prav tako pa ima tri Gault & Millau kape. Le-te so prejele tudi Restavracija 1906, Restavracija Vila Bled in Vila Prešeren.